Frågor och svar om ögonfransförlängning


Hur länge håller en fransförlängning?

En väldigt vanlig fråga och generellt faller den sista lösfransen efter 8-10 veckor. Mycket beror givetvis på vilken takt på hårväxt man har. Livsstil och stress påverkar också, och sedan hur du sköter din fransförlängning. Det är mycket viktigt att rengöra dina fransar med fransschampot du får med dig från din fransstylist. Daglig rengöring krävs.
 För att bibehålla en jämn fransrad utan glapp, rekommenderas en påfyllning var 3-4 vecka.

Hur går behandlingen till?

Du har förberett dig genom att ha rengjort ögonfransarna med en oljefri rengöring. Givetvis kan du tvätta dig på plats i salongen också. Vi kommer överens om vilken längd och tjocklek som blir bäst för dig utefter dina egna fransar och önskemål. Du ligger ner med ögonen slutna under ca 2 timmar till avkopplande musik. Många utnyttjar stunden till att gå ner i varv och koppla av. Några somnar. En skön paus i en stressig vardag helt enkelt. Jag fäster lite hudtejp på dina underfransar för skydda dem ifrån lim. Jag fäster en syntetisk lösfrans på din egen ögonfrans. En och en. Behandlingen är helt smärtfri.
 
Vilken är skillnaden på singel och volymfransar?

En singelfrans är precis som det låter, en ensam frans som fästs individuellt på en utav dina egna fransar. Volymfrans är en mer exklusiv metod där jag gör en liten fjäder av ca 2-6 mycket tunnare "singelfransar" och som fästs precis på samma sätt som en singelfrans. Eftersom volymfransarna är väldigt mycket tunnare, upplevs de också mycket mjukare och, enligt vissa, behagligare att bära. Idealiskt för dig som har lite glesare fransväxt.

Varför syntetiska fransar?

Jag arbetar med syntetiska fransar eftersom det är mer hygieniskt än äkta hår.

Behöver jag färga mina egna fransar innan behandlingen?

Nej, det behövs inte eftersom både fransarna och limmet är svarta och sitter längs med dina egna fransar.

Jag har hört att man tappar sina egna fransar med den här behandlingen, stämmer det?

Varje egen ögonfrans har en livscykel på ca 60-90 dagar. När den växt tillräckligt, faller den av och ut växer en ny. När man har fransförlängning,  följer varje lösfrans individuellt med din egen frans i växtfasen och trillar av när det är dags. Det som kan uppfattas som att du tappar fler, är att du ser varje frans som faller eftersom den är kolsvart och tjockare än normalt. Givetvis spelar det roll i vilken fas i livet du befinner dig i med hur många du tappar. Precis som med huvudhåret tappar man mer i perioder, tex beroende på hormoner och stress.

Vad är det för lim som används och är det farligt?

Jag arbetar bara med formalehydfria produkter och det lim jag använder är godkänt enl EUs regler. Limmet är en  härdplast som med hjälp utav vattenånga jag applicerar efter behandlingen, är härdat och ger ingen sveda i ögonen efteråt.

Kan jag sminka mig med mascara på lösfransarna?

Det kan du, men det sliter på din egen frans med applicering och borttagning, så jag rekommenderar att undvika det så sitter fransarna längre.
Vill du ändå använda mascara ofta, kan du vid nästa påfyllning välja lite tjockare lösfransar.


Hur ska jag sköta mina lösfransar?

Eftervården är viktig för att de ska sitta så länge som möjligt. Undvik stora mängder vatten på fransarna första dygnet, så att limmet kan härda ordentligt. Var noga med att använda oljefria rengöringsprodukter runt ögonen och inga feta krämer på fransarna. Olja löser upp bindningen och lösfransen släpper. Gnugga inte på fransarna i onödan och använd borsten du får utav mig för att borsta dem vid behov. Oftast tappar man de fransar först som sitter på den sida du vanligen sover på. Men försök att inte ligga på mage med huvudet nere i kudden.