3d bryn utförda av Annica 3d bryn utförda av Annica

Kosmetisk tatuering, även kallad mikropigmentering eller permanent makeup. Där ingår även 3d bryn, eyeliner och läpptatuering.
Förstärk eller förbättra formen på dina ögonbryn, intensifiera blicken med en eyeliner eller få den önskade markerade amorbågen på läpparna.
Men en kosmetisk tatuering är många önskningar möjliga!
Det sparar mycket tid på morgonen, att slippa stå där framför spegeln för att få rätt form och symmetri. Tänk att den redan finns på plats när du kliver ur sängen.
Med tatuering, eller pigmentering, menas att pigment förs in under huden med tunna, fina nålar och med en digital maskin för ett exakt och säkert utförande.
Med microblading sker behandlingen på manuellt vis där färgen rispas in i huden med tunna engångsförpackade nålar.
Jag arbetar med pigment från Everlasting Brows, som givetvis är godkända av Svenska Läkemedelsverket. 
 
Jag är utbildad i kosmetisk tatuering hos Skönhetskliniken i Göteborg och har även arbetat där under 1,5 års tid.
Vidare har jag utbildat mig både inom microblading, hos Everlasting Brows i Helsingborg och även hos Finishing Touches Group i England.
 
Att tänka på för dig som kund vid val av salong
Hygien först och främst. Ser det rent ut? Används skyddsutrustning som tex handskar,  engångsmaterial som tex nålar och inplastad utrustning som byts ut mellan varje kund?
Salongen bör kunna visa mer än en bra bild på tatuering. Det visar på bred erfarenhet.
Diplom är också viktigt. Det är aldrig en garanti men där finns alltid en skola att kunna vända sig till.
 
Hur går behandlingen till?
3D bryn - Efter en stund med bedövningssalva, målar jag upp en form med penna och vi kommer tillsammans överens om en form så att Du ska känna dig helt trygg innan tatueringen påbörjas.
Eyeliner – Även här läggs bedövningssalva på en stund och därefter påbörjas tatueringen stegvis. Om Du önskar en bred eyeliner, görs den vid två tillfällen. Eyelinerpigmentering upplevs snarare obehaglig än smärtsam, pga närheten till ögat.
Läppkontur – Efter bedövningssalvan,  målas en kontur med penna så att Du får den form Du önskar och kan känna Dig trygg innan tatueringen påbörjas.

Pigment förs in under huden med en eller flera tunna nålar. En del av pigmentet som förs in under huden kommer att försvinna med en tunn skorpa som bildas under läkningen och ramlar bort efter 4-6 dagar. Det pigment som ligger djupare, i läderhuden, stannar kvar och bildar den kvarvarande tatueringen.
Resultatet kan variera från person till person. En kompletterande behandling kan behövas efter första besöket för att få önskat resultat. Det görs tidigast efter 5-6 veckor då huden är helt läkt.
 
Att tänka på efter en kosmetisk tatuering
Det slutliga resultatet syns först efter ca 3 veckor. Inom 1 vecka faller en tunn skorpa av och det kan upplevas som att mycket av färgen försvunnit. Det är individuellt och färgen kommer tillbaka efter ett par veckor. Ca 30% av färgen försvinner och därför kan man välja en något mörkare färg vid behandlingstillfället för att resultatet sedan ska bli som önskat.
 
En kosmetisk tatuering försvinner aldrig helt, men färgen reduceras med tiden när hudens cellförnyelse fortskrider. Därför rekommenderas en påfyllning efter ca 1-4 år.